*** ستاره سرخ آذربایجان ***

اولو تانرینین آدیلا

*** ستاره سرخ آذربایجان ***

اولو تانرینین آدیلا

حضور پر رنگ هواداران تراکتور سازی / فرصت یا تهدید؟

حضور پررنگ تماشاگران در بازهای تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز و پرداخت آن از سوی رسانه ها، این سووال را در نزد کارشناسان و متخصصان این عرصه دامن زده که آیا این رویداد بی‌نظیر باید به عنوان فرصت تلقی شود یا تهدید؟
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، حضور پررنگ و بی‌نظیر تماشاگران علاقمند در بازی‌های تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در شرایطی از سوی بخش‌های ورزشی رسانه‌های پایتخت کشورمان به آن پرداخته می‌شود که امروزه در عرصه بین المللی ، تعداد تماشاگران به عنوان یکی از شاخصه‌های اصلی ارزیابی سطح فوتبال باشگاه‌ها و میزان مقبولیت تیم‌ها ، محسوب می‌شود.

از سوی دیگر در عرصه باشگاه داری فوتبال کشورمان نیز که با معضل اساسی نبود یا کمبود تماشاگر روبروست در بیشتر بازی‌های لیگ برتر باشگاه‌های کشور که به عنوان بالاترین سطح این رشته ورزشی مطرح است، حضور بی‌سابقه تماشاگران یک تیم شهرستانی می‌تواند به بستری برای ایجاد انگیزه روانی در بین طرفداران دیگر تیم‌های شهرستانی حاضر در لیگ برتر جهت حضور در میادین ورزشی تبدیل شود.

اما به نظر می‌رسد که حضور بالای ‪ ۶۰‬هزار نفری تماشاگران تیم فوتبال تراکتورسازی در بازی‌های این تیم محبوب شهرستانی از سوی علاقه مندان و دست اندرکاران این عرصه نه تنها به عنوان فرصتی برای ترویج فرهنگ جذب تماشاگر به ورزشگاه‌ها تلقی نمی‌شود ، بلکه این عده با سیاه نمایی در خصوص شادی و خوشحالی تماشاگران جوان این تیم ، سعی در فراهم کردن زمینه های محروم ساختن آنان از این مجال را می‌کنند.

این در حالی است که به عقیده کارشناسان امر ، افزایش شمار تماشاگران تیم های فوتبال کشورمان علاوه بر ایجاد فرصت تخلیه انرژی بخش عظیمی از قشر جوان جامعه اسلامی مان ، امکان خودگردانی باشگاه‌های فوتبال از محل فروش بلیط را نیز میسر می‌سازد.

زوران اسمیلسکی، سرمربی فصل قبل تیم فوتبال پتروشیمی ، در یکی از مصاحبه های خود با خبرنگار ورزشی ایرنا ، ضمن ابراز تعجب از شمار چشمگیر تماشاگران فوتبال در تبریز از این وضعیت به عنوان سرمایه اصلی تیم‌های فوتبال تبریزی یاد کرده بود.

وی که تجربیات زیادی از حضور در بازهای پرتماشاگر تیم‌های فوتبال اروپایی در چنته داشت، اظهار داشت: مسابقه فوتبال بدون تماشاگر را تنها می‌توان در حد یک تمرین پذیرفت.

کم لطفی رسانه‌های ورزشی به حضور ‪ ۸۰‬هزار نفری تماشاگران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز و تلاش آنان در وارونه جلوه دادن این پدیده میمون در شرایطی صورت می‌گیرد که ورزشی نویسان آنها از نکات مثبت این امر چشم پوشی کرده و تنها به برجسته‌سازی نقاط منفی آن بسنده می‌کنند.

این در حالی است که مطبوعات ورزشی و بخش‌های وررزشی رسانه‌های کشورمان باید با رعایت اخلاق حرفه‌ای روزنامه نگاری برای تقویت ورزش شهرستان ها تلاش کرده و از دامن زدن به تنش‌های ورزرشی که نتیجه‌ای جز تضعیف حوزه ورزش و هدر رفتن سرمایه‌گذاری های انجام شده در آن ندارد، خودداری کنند.

در این بین هر چند بروز خطا و اشتباه از سوی درصدی از ‪ ۸۰‬هزار تماشاگر حاضر در بازهای تیم فوتبال تراکتورسازی امری بدیهی است ، اما نوشتن آن به پای همه تماشاگران به دور از انصاف و به نوعی نامهربانی در حق فوتبال شهرستان‌ها است.

از سوی دیگر ، برخوردهای جانبدارانه مطبوعات ورزشی تهران نسبت به تیم فوتبال تراکتورسازی و هوادارانش و اقدام آنها در سیاه نمایی محبوبیت این تیم، این ظن را در بین تیم‌های فوتبال شهرستانی ایجاد کرده که تیم‌های پایتخت، تحمل پذیرش تیم‌هایی با تماشاگران بیشتر از خود را در لیگ برتر را ندارند.

نکته جالب توجه دیگر در هجمه برخی از مطبوعات ورزشی به تماشاگران تراکتورسازی، تناقض آن با اقدام سازمان لیگ برتر در معرفی تماشاگران این تیم به عنوان تماشاگران اخلاق در هفته دوم لیگ برتر در بازی مقابل ذوب آهن است.

از هفته چهارم لیگ برتر، نامهربانی‌ها نسبت به تماشاگران علاقه مند و فوتبال دوست تیم تراکتورسازی از سوی مطبوعات ورزشی آغاز شده و در همان زمان، زمزمه‌هایی مبنی بر حاشیه‌سازی برای این تیم به منظور توقف روند پیروزی‌های آن به گوش رسید.

این در شرایطی است که تاکنون سرمربی تمامی تیم‌های رقیب تراکتورسازی پس از انجام بازی مقابل این تیم محبوب شهرستانی در مصاحبه با خبرنگاران رسانه‌های جمعی از تماشاگران به عنوان بهترین و برنده اصلی بازی یاد کرده و همت آنان در تشویق یکپارچه و ‪ ۹۰‬دقیقه‌ای تیمشان ، حتی در مواقع عقب بودن آن از تیم رقیب ، را ستوده اند.

نکته قابل تامل دیگر در این ارتباط،گزارش ناظران بازی از دیدار تیم تراکتورسازی با تیم‌های راه آهن و استقلال است که با کم لطفی و به دلیل نداشتن شناخت کافی از فضای بازی ، پرتاب بطری پلاستیکی را سنگ و تشویق به زبان آذری را فحش قلمداد کرده و ناخواسته گزارشی به زیان تیم تراکتورسازی به فدراسیون ارایه کرده اند.

در شرایطی که ناظران بازی باید با تحلیل نقاط ضعف و قوت فضا و نحوه برگزاری دیدارهای تیم ها، زمینه توسعه ورزش فوتبال در نقاط مختلف کشورمان را فراهم کنند، ناظر بازی تراکتور و استقلال با جانبداری و تعیین تکلیف برای تصمیم سازان، ابراز امیدواری کرده که برخلاف گزارش ناظر بازی تراکتورسازی با راه آهن که محرومیتی برای تراکتورسازی در پی نداشت، این بار تیم محبوب تبریزی با محرومیت مواجه شود.

حال این سووال در ذهن تماشاگران و علاقه مندان تیم فوتبال تراکتورسازی پیش می‌آید که مطبوعات ورزشی از پیش گرفتن چنین رویه‌ای در قبال آنان، چه هدفی را دنبال می‌کنند؟
امروز در حالی که اغلب کشورها برای بهره مندی از فواید اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی بازی‌های فوتبال به دنبال جذب تماشاگر با شگردهای تبلیغاتی و رسانه‌ای گوناگون هستند، متاسفانه در کشورمان به دلیل برخی نگرش‌های سو گیرانه و بعضا تمرکز گرایانه شاهد شکل‌گیری رویه‌ای برخلاف این جریان نهادینه شده هستیم.

براساس آمار منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی کاپس (پایگاه اینترنتی تخصصی ثبت و تحلیل آماری فوتبال جهان و ایران)، پس از گذشت شش هفته از برگزاری رقابت‌های لیگ برتر باشگاه‌های کشور، متوسط حضور تماشاگر در بازی‌های خانگی تیم تراکتورسازی تبریز بیش از ‪ ۵۶‬هزار نفر بوده این رقم بالاتر از تیم‌های پرسپولیس و استقلال به میزان ‪ ۵۵‬و ‪ ۳۵‬هزار نفر است.

بر پایه گزارش این پایگاه اینترنتی تخصصی فوتبال ، تاکنون بیش از ‪۶۰۰‬ هزار نفر از مجموع ‪ ۱۰۲‬بازی انجام شده تا پایان هفته ششم لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های کشور دیدن کرده‌اند که از این رقم ‪ ۱۸۰‬هزار نفر سهم تراکتورسازی بوده است.

سر انجام اینکه، فعالان رسانه‌ای و مطبوعات ورزشی کشورمان باید در این نکته تامل کنند که نامهربانی در بررسی عملکرد تیم فوتبال تراکتورسازی و تضعیف این تیم محبوب شهرستانی ، نتیجه‌ای جز هدر رفت سرمایه‌گذاری های مادی، معنوی و فرهنگی انجام شده برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان ورزش فوتبال در منطقه شمال غرب کشور در وهله نخست و سراسر کشور در مرحله بعدی به دنبال نخواهد داشت.

ورزشی نویسان و دست اندرکاران ورزش پرمخاطب فوتبال کشور نباید فراموش کنند که در سال‌های نه چندان دور ، تراکتورسازی ، ماشین‌سازی و دیگر تیم های فوتبال تبریزی ، محملی برای پرورش بزرگان فوتبال کشورمان بوده و هنوز نیز باقری ها، دایی‌ها و ... از سرمایه‌های بی‌بدیل این رشته ورزشی در سطح ایران اسلامی مان ، محسوب می‌شوند.

امید که علاقه مندان ورزش فوتبال در سراسر ایران عزیز ، نگاهی فراگیر به این رشته ورزشی داشته و به جای تلاش برای واگرایی انرژی‌ها و استعدادهای شکوفا نشده در این عرصه برای هم افزایی و تشکیل تیم ملی فوتبال قدرتمند برخاسته از دل باشگاه‌های فوتبال نقاط مختلف کشورمان، بکوشند.

منبع:www.tractorfans.com

نظرات 1 + ارسال نظر
محمد پنج‌شنبه 26 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 10:48 ق.ظ http://www.torkaman.blogsky.com

سلام داداش وب شمام خوب تیمتونم خوبه دمتون گرم همیشه شاد و خرم باشی بازم پیش ما بیا.



یا علی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد